Maranki

PROSTAT SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK KÜRLER…

Erkeklerde 50 yaşından sonra görülen bir hastalıktır. Özellikle geceleri sık sık idrara çıkma, idrarın ağrılı ve sızılı olması, damla damla akması gibi belirtilerle kendini gösterir. Her gün 1-2 fincan adaçayı tüketmek, mısır püskülü, yeşil çay, anason ve zerdeçaldan oluşan karışımı çay yapıp içmek prostat için faydalıdır. Yine her gün 1 çorba kaşığı keten tohumu ya da yağı tüketmek, meyan kökü çiğnemek, bol biberiye, dereotu, zerdeçal ve maydanoz yemek ve bol su içmek prostat sağlığı için çok önemlidir.

Pratik bitkisel formüller;
☑ 10 gram domates tozu, 10 gram kereviz yaprağı veya tohumu ayrı ayrı 1 litre suda 10 dakika kaynatılır. 30 dakika demlenip, sabah akşam tok karnına birer su bardağı ayrı ayrı içilir. Bu terkibin içilmesine 1 ay devam edilmelidir. 
☑ 250 gram brokoli bitkisi 1 kilo suda 4 dakika kaynatılır. Günde birkaç bardak içilir. 
☑ 8 kilo kaynar su içine 500 gram sarı kantaron konulur. 40 dakika kaynatılıp, süzülür. Dolapta muhafaza edilen karışımdan sabah, öğle, akşam yemeklerden 1 saat önce 1 bardak içilir. 
☑ At kestanesi, tam açılmamış servi kozalağı, mazı yaprağı, ardıç tohumu, ökse yaprağı, ayrık kökü ve maydanoz gibi bitkilerin çayları günde 3-4 bardak içilir. 
☑ Koca yemiş yaprağı, funda yaprağı, mazı yaprağı az miktarda ardıç tohumu karıştırılıp çay gibi demlenir . Günde 3-4 bardak içilir. 
☑ Kenevir, kereviz tohumuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak macun yapılıp yenmeye devam edilir. 
☑ Isırgan otu prostat büyümesinden kaynaklanan idrar zorluğunu rahatlatır. 
☑ 1 bardak kaynar suya, 10 gram funda konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir. 
☑ Maydanoz kaynatılıp, günde 3 bardak içilir.

Kaynak: Prof. Dr. Ahmet&Elmas Maranki (Şifalı Bitkiler kitabı Syf. 420-421)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.