Maranki

TANSİYONUNUZU DÜZENE SOKACAK BİRBİRİNDEN PRATİK KÜRLER…

Tansiyon yüksekliği çok ciddi bir rahatsızlıktır. Genellikle tansiyonun 140/90 değerlerinden daha yüksek olduğu durumlar ‘yüksek tansiyon’ olarak adlandırılır. Geç kalmamış olmak için zaman zaman tansiyonu yani kan basıncını ölçtürmek gerekir. Yüksek tansiyonda hayvani besinler azaltılıp, nebati besinlere ağırlık verilmelidir. Günlük tuz tüketiminin bir çay kaşığının onda birini geçmemesine dikkat edilmelidir. Sarımsak, alıç çayı, limon, zeytin yaprağı çayının tansiyonu düşürücü özelliği vardır.

Pratik bitkisel formüller;
☑ 1-2 çay kaşığı ince kıyılmış ökse otu 1 bardak soğuk suda 8-10 saat kadar demlenir. Bu çaydan tatlandırılmadan aç karnına içilir.
☑ Günde 3-4 diş sarımsak yenilmelidir.
☑ Alıç kalbi güçlendirici ve çalışma hareketlerini düzenleyici etkilere sahiptir. Kan basıncının düzenlenmesinde başarıyla kullanılabilir. Hiçbir yan etkisi yoktur. Günde 2-3 bardak alıç çayı balla tatlandırılarak aç karnına ya da öğün aralarında içilmelidir.
☑ Sabahları aç karnına 4-5 ceviz içi yenilmesi tansiyonu düşürür. Uygulamaya uzun süre devam edilmelidir.
☑ Biberiye çayı düşük tansiyona çok faydalıdır.
☑ Haftada bir gün boyu portakal yenilir, başka hiçbir şey yenilmez.
☑ 1 bardak kaynar suya, 4-10 gram kimyon konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.
☑ 1 bardak kaynar suya, 2-4 gram ardıç tohumu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.
☑ Yemeklerden önce 100-150 gram çilek devalı yenilir.
☑ 500 gram suya, 3 adet soğan ince ince doğranır. 1 gece bekletilip, süzülür. Günde 3 defa 1 fincan yemeklerden 30-60 dakika önce ya da sonra içilir .

Sarımsak (allium sativum): Sarımsak sadece tansiyonu normal hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda kolesterolü de düşürür. Büyük bir titizlikle yapılan bir araştırmada, yüksek tansiyon hastası deneklere 12 hafta boyunca her gün bir diş sarımsak verilmiş. Bu sürenini sonunda, hastaların kan basınçları ile kolesterollerinde önemli ölçüde düşme kaydedilmiş.
Alıç (Crataegus): Alıç yüzyıllardır kalp ilacı olarak kullanılmaktadır. Alıç, damarları özellikle de kroner atardamarları genişletmektedir. 250 ml suya bir çay kaşığı kuru alıç karıştırarak etkili bir çay yapabilirsiniz.
Soğan (Allium cepa): Yapılan bir araştırma, her gün alınan 2-3 çay kaşığı soğan yağının, orta derecede tansiyon hastalarının tansiyonlarını yüzde 67 oranında düşürdüğünü ortaya çıkarmıştır.
Semizotu (Portulaca oleracea): Magnezyum eksikliği yüksek tansiyona neden olur. Çok sayıda insanda bu hayati mineral eksiktir ve onların bundan haberi yoktur. Magnezyum daha ziyade yeşilliklerde, baklagillerde ve işlenmemiş tahıllarda bulunur. Günlük olarak alınacak 400 mg magnezyum takviyesi tansiyona iyi gelir.

Kaynak: Prof. Dr. Ahmet&Elmas Maranki (Şifalı Bitkiler kitabı Syf. 428-429)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.