Maranki

Sadece Karaciğer Dostu Olmakla Kalmıyor: Enginarın Hastalara Şifa Olan 8 Faydası

Enginar karaciğer dostu olarak bilinir, kesinlikle doğru ancak faydaları saymakla bitmiyor bu değerli sebzenin! Onlar neler mi? Buyursunlar.

Kolestrolü dengeler

Yapılan araştırmalar sonucunda enginarın kolesterol seviyesini düzenlediğini ve özellikle de yapraklarının kötü kolesterolü hızlıca düşürdüğünü göstermektedir.

Sindirime yardımcı olur

Enginar, içinde barındırdığı yararlı asitler sayesinde midede bulunan zararlı asitlerle savaşır ve mide rahatsızlıklarını önler.

Kabızlığa iyi gelir

Artık hepimizin bildiği üzere yüksek oranda lif içeren meyve ve sebzeler kabızlığa çok iyi gelmektedir. Enginar da bunlardan birisidir.

Anemi hastalığını önlemeye yardımcı olur

Vücudun bir anda demir eksikliğine maruz kalması anemi hastalığını tetikler. Enginar ise demir açısından çok zengin bir sebzedir. Düzenli olarak tüketildiğinde bu hastalıktan sizi korumaya yardımcı olur.

Karaciğer dostudur

Enginar, kolesterolün yükselmesi sonucu ortaya çıkan kalp ve karaciğer rahatsızlıklarını önler. Enginar yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilen kür ise bu konuda oldukça yardımcı olacaktır.

İdrar söktürücüdür

Enginarı yapraklarıyla birlikte tüketerek idrar söktürücü özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Enginar antioksidan özelliği gibi çok güçlü bir C vitamini deposudur. Bir porsiyon enginar vücudun ihtiyacı olan C vitaminin yüzde 35 ile 40’ını tek başına karşılar.

Kemikleri güçlendirir

Enginarın içerdiği vitaminler sadece C vitamini değil. Yüksek oranda K vitamini içeren ender sebzelerden birisidir ve kalsiyumu destekleten süt ve kefir gibi kemik sağlığını destekler.

Kaynak: https://yemek.mynet.com/sadece-karaciger-dostu-olmakla-kalmiyor-enginarin-hastalara-sifa-olan-8-faydasi-1163167

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.