Maranki

Gazlı İçecek Alışkanlığınızı Bırakmanıza Yardımcı Olacak 12 Tazeleyici İçecek

Birçoğumuz gazlı ve asitli içeceklerin zararlarını bildiğimiz halde su gibi tüketmekten vazgeçemiyoruz. Vücuda binbir zararı olan bu içeceklerin ne yazık ki bir tane bile faydası yok. Diş çürümesinden obeziteye kadar olan birçok hastalığa sebep oluyor. Madem öyle artık bu içeceklere veda etmenin vakti geldi çattı! Hatta yerini dolduracak ferah, meyveli, buzlu ve taptaze içecekleriniz hazır bile!

Düzenli olarak gazlı içecek tüketmenin iyi olmadığını muhtemelen duymuşsunuzdur. Belki bırakmayı bile denediniz ama yerine geçecek bir tatlı ve diyet kolalardakidaki/enerji içeceklerindeki gibi karbonatlı canlandırıcılığı bulamadınız. Gazlı içecekler aynı zamanda bağırsak iltihabı ve kolon kanserine sebep oluyor! En tehlikeli hastalıklardan biri olan kolon kanseri, ne yazık ki ilerlediği süreçte tedaviye de cevap vermiyor. Bu yüzden yapmanız gereken, bu içeceklerden uzak durmak!

Peki meyvede demlenmiş bir bardak suya ne dersiniz? Hala meyve sebzelerin havalı olmadığını mı düşünüyorsunuz? O zaman blenderınızın tozunu silmenizin, içine biraz buz ekleyip bir yudum alıp canlandığınızı hissetmenizin zamanı geldi. İşte bir başlangıç olarak, ferahlatıcı ve hazırlanması kolay 12 vitamin dolu içecek.

Çilekli, Limonlu ve Naneli Su

Mis gibi fesleğen kokulu canlandırıcı meyveli içecek tarifi.

Malzeme Listesi

6 adet çilek, sapı ayılmış ve dörde bölünmüş

1/2 adet limon, dilimlenmiş

göz kararı toz fesleğen (1 küçük avuç)

göz kararı soğuk süzülmüş su

Hazırlanışı

Adım 1

Bir kavanozu veya sürahiyi ağzına kadar buz ve meyve ile doldurun. Fesleğenin aromasını açığa çıkarmak için yavaşça toz haline getirin. üstünü soğuk su ile doldurun.

Adım 2

Suda en az 1 saat demlenmeye bırakın. Eğer vaktiniz yoksa aromayı anında vermesi için bir çatal kullanarak meyvede birkaç delik açın.

KAYNAK: http://yemek.mynet.com/cilekli-limonlu-feslegenli-su-1149437

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.