Maranki

Günde 2 Yemek Kaşığı Tüketin ve Göbeğinize Elveda Deyin!

Bu içecek karın yağını hemen eritiyor!

Karın çevresinde biriken inatçı yağlar, genelde bağırsak tembelliği sonucu oluşur. Yağlar karında depolanır ve vücudun toksinlerden arınmasını (detoksifikasyon) yavaşlatır. Bu yüzden beslenme uzmanları bu probleme çözüm olarak bir içecek öneriyorlar.

Göbek Yağı Eriten İçecek Tarifi

– 125 gram yaban turpu

– 3 adet limon (tarım ilaçlarını temizlemek için, kullanmadan önce limonları su dolu bir kaba koyup üzerine 1 yemek kaşığı sirke ilave edin ve 10 dakika bekletin)

– 3 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı:

125 gram yaban turpunu mutfak robotuna koyup iyice çekin. Limonları (kabuğu soyulmamış olarak) kesin, çekirdeklerini çıkarın ve limonları da mutfak robotuna koyun. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yaban turpuyla birlikte çekin. Ardından 3 yemek kaşığı balı ilave edin ve iyice karıştırın.

Bu karışımı ağzı kapalı bir kavanozda ve buzdolabında muhafaza edin.

Peki nasıl tüketilmeli?

Bu karışımından 3 hafta boyunca, günde iki defa, öğün esnasında 1 yemek kaşığı tüketin.

Yaban turpunun sağlık açısından faydaları:

Yaban turpu kökünün ve yapraklarının sağlığa faydaları yüzyıllardır bilinmekte. Yaban turpu brokoliden 10 kat fazla glukozinolat içerir, bu sayede faydasından yararlanmak için çok fazla yaban turpu tüketmeniz gerekmez. Hatta etinizin üzerine süreceğiniz az miktarda yaban turpu sağlık açısından önemli faydalar sağlar.

Latince adı Armoracia rusticana olan yaban turpunda bulunan glukozinolatlar, kansere ve çevresel zehirlere karşı direnci artırır. Güçlü antioksidan özelliklere sahiptir ve aynı zamanda burun ve solunum yolu problemlerini rahatlatmada kullanılabilir. Glukozinolatlar ayrıca, belirli bakteri ve mantar türlerine karşı zehirleyici etkiye sahiptir. Enfekte olmuş bölgedeki kan akışını hızlandırıp, atıkların vücudun o bölgesinden hızla uzaklaştırma kabiliyeti sayesinde farklı enfeksiyonlara karşı doğal antibiyotik işlevi görür.

Limonun sağlık açısından faydaları:

Limonun tadı her ne kadar asidik olsa da, limon vücutta bazik etki oluşturur. Hatta limonlar en çok bazik etki gösteren gıdalardan biridir, bu da limonu vücudun yüksek asidik olduğu durumları dengelemek için mükemmel bir gıda haline getirir. Dünyanın her yerinde sevilen, mutfaklarımızın ana gıdalarından olan limon ürik asit ve diğer toksinleri çözücü bir maddedir, karaciğeri çok iyi uyarır ve safrayı sıvılaştırır.

Limon kabuğunda bulunan tangeratin isimli güçlü fitobesin bileşeninin Paskinson’s hastalığı gibi beyin hastalıklarında karşı koruduğu gösterilmiştir. Limon, C vitamini ve diğer antioksidanlar açısından da zengindir ve bağışıklık sisteminin soğuk algınlığı ve gripe yol açan mikroplarla savaşmasına yardımcı olur. Meyve ve sebzeler açısından zengin, sağlıklı bir beslenme düzenine sahip olmak özellikle fiziksel olarak daha az hareketli olduğumuz kış aylarında daha da önemlidir.

Balın sağlık açısından faydaları:

Bal arıları tarafından çiçeklerdeki nektardan üretilen tatlı bir sıvı olan bal, bazı kanser türleri ve kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı antioksidanlar olan flavonoidleri içerir. Yapılan son araştırmalar, balla tedavinin ülser ve bakteriyel gastroenterit (mide bağırsak yangısı) rahatsızlıklarını azaltmaya yardımcı olduğunu gösterdi.

Bal, özellikle de karabuğday balı öksürüğe iyi gelir. Yapılan bir araştırmada karabuğday balının gece öksürüğüne iyi geldiği ve rahat bir uyku sağladığını gösterdi.

KAYNAK: http://yemek.mynet.com/gunde-2-yemek-kasigi-tuketin-ve-gobeginize-elveda-deyin-1157199

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.