Maranki

Öksürüğü Kesen 6 Doğal Yöntem

Hastalıktan sonra sizi rahatsız eden, bazen de gıcık olarak gelen öksürüğü geçirebileceğiniz doğal yollardan bahsetmek istiyorum..

Karabiber Çayı

Karabiber, dolaşımı ve balgam akışını hareketlendirir. Bal katıldığında ise bu karışım, öksürüğü yatıştırır ve doğal bir antibiyotik niteliğini taşır.

Çayın Tarifi:

Bir çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 2 yemek kaşığı bal ile bir fincanda karıştırılır.
Üzerine kaynamış ve bir süre beklemiş sıcak su dökülür ve 15 dakika kadar üstü kapalı olarak demlendirdikten sonra süzülerek içilir. Balgamlı halde gelen öksürüğü geçirmek için ideal bir karışımdır.

Kekik-Bal Çayı

Üst solunum yolu enfeksiyonlarına, bronşit gibi hastalıklara çok iyi gelir. Bu hastalıklardan meydana gelen öksürüğü kesmek için de kekik kullanılır. Kekik yaprağı, ispatlanmış bir öksürük ilacıdır. İçine bal katılmış kekik çayı ise çok daha faydalı olacaktır.

Çayın Tarifi:

İki kahve kaşığı ince kıyılmış taze kekiğin üzerine, bir bardak kaynar su döküldükten sonra üstü kapalı olarak 5 dakika kadar demlenir ve süzülür. Balla tatlandırılarak içilir.

Limon-Karabiber-Tuz

Bu tarifle bağışıklığınız güçlenirken, nefes alışınız da rahatlar. Öksürük için ideal bir yiyecektir.

Tarifi:

Bir limonu dörde bölün. Böldüğünüz parçalardan birinin üzerine karabiber ve tuz serpin. İyileşmenin hızlanması için limonu yiyin.

Ilık Süt-Bal

Bal katarak içtiğiniz ılık süt, öksürüğünüzü alır ve boğazınızı tamamen rahatlatır. Öksürük gıcığının gelmesini engeller.

Ballı süt nasıl hazırlanmalı?

Ballı süt hazırlanırken balın iyi karışması için genellikle kaynar süt tercih edilir. Ancak balı bal yapan maddeler yani enzimler ve vitaminler böyle yüksek ısılara dayanıklı değildir. Kaynar süt balın özünü öldürür. Böyle olunca baldan geriye kalan şey çay şekerinden farksız bir tatlandırıcı olur.
Bu sebeple sütü kaynar sıcaklığa gelinceye kadar ısıtmamalıyız. Ilındığı anda ocağı kapatıp, fincana önce sütü koyup üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar bal ilave etmeliyiz.

Badem-Portakal Suyu

Öksürüğünüze çok iyi gelecek bir karışımdır.

Tarifi:

Bademleri rondo yardımıyla parçalayın. 2-3 çay kaşığı parçalanmış badem ile bir fincan portakal suyunu karıştırın. Her sabah ve her akşam yatmadan önce mutlaka tüketmelisiniz.

Zencefil ve Tarçınlı Çay

Öksürüğü hafif atlatmak veya kısa sürede geçmesini isteyenler için, hiçbir yan etkisi olmayan evde uygulayabileceğiniz bu bitkisel çay ile öksürükten kısa sürede kurtulmanız mümkün.
Zencefil, vücut direnci artıran ve öksürüğü kesici özelliğinden dolayı, çocuklar ve büyükler için doğal ve kolay bir tedavi yöntemidir. Hasta olacağınızı anladığınız da hemen bu bitkisel çayı için. 

Tarifi:

3 halka taze zencefil
8 adet çubuk tarçın
8 adet karanfil
1 adet limon
1,5 litre su
1 kaşık bal
Bal hariç diğer malzemeleri suyun içine atarak kaynatın. Sonra bu karışıma bal ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu çay, öksürüğü geçiren iyileştirici bir özelliğe sahiptir.

KAYNAK: http://yemek.mynet.com/oksurugu-kesen-6-dogal-yontem-1144880

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.