Maranki

GDO’LU GIDALAR KISIR MI BIRAKIYOR?

26.02.2021 16:12
0
A+
A-

GDO’lu ürünlerin insan sağlığını gelecekte de tehdit ettiğine dair birçok bilgi kamuoyunda paylaşılıyor. Bunlardan biri de GDO’lu ürünlerin kısır bıraktığı yolundaki haber oldu. Rusya’da fareler üzerine yapılan GDO’lu gıda deneylerinde, farelerin 3- 4 nesil sonra üreme yeteneklerini kaybettikleri tespit edildi. Bu çalışma sonunda “GDO’lu ürünler üremeyi durduruyor” fikrine varıldı.

Bilindiği üzere Türkiye 1998 yılından itibaren ciddi bir GDO tehdidi altında bulunuyor. 2009 yılında ise TBMM’den geçen Biyogüvenlik Yasası bu hususta birçok eksiklikler ve hatalar içeriyor.

GDO’lu mısır yedirilen farelerin biyolojik olarak bir değişim yaşamadıklarını ancak yavrularının cinsel isteksizlik ve ürememe sorunu ile karşılaşıldığı deneyde, şu açıklama yapıldı: “GDO’lu mısır ile beslenen ve kontrol altında takip edilen farelerde 3 nesil sonra sindirim sistemlerinde bozulma, bağışıklık sistemlerinde çökme, kan yapılarında bozulma, tüm iç organlarında küçülme belirlenmiştir. Doğan yavruların normal ağırlıklarından daha az olduğu, doğumdan sonraki ölümlerde çok ciddi artış olduğu ve üreme yeteneklerinin durduğu tespit edilmiştir.

Tüm tıbbi deneylerin insanın genetik yapısına en çok benzeyen hayvanın fareler olduğu göz önüne alındığında bunun insan için nasıl bir tehlike olduğu kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple GDO’lu ürünler ile beslenen bir insanın hangi etkilere maruz kaldığı kanıtlanamamış olsa da farelerle yapılan bu deneyler ne gibi sonuçlarla karşı karşıya kalacağımızı gayet iyi özetliyor. GDO’lu ürünler üremeyi durduruyor.


Devamı “İnsanlığa Karşı Oynanan Stra-Genetik Oyunlar” Kitabımızda…
Kaynak: Ahmet Maranki (İnsanlığa Karşı Oynanan Stra-Genetik Oyunlar Kitabı Syf 66-67)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.