Maranki

YÜKSEK KAN ŞEKERİ DOKULAR VE VÜCUT İÇİN ZEHİRDİR.

01.03.2021 15:29
0
A+
A-

“70 kiloluk bir insanda 5 kilo kan vardır. Kandaki sağlıklı şeker miktarı ise 5 gramdır. 5 gram şeker ise bir kesme şeker kadar­dır” diyen Karatay, bu miktarın üzerindeki şekerin, insan sağlığı­na verdiği zararı anlatırken kullandığı ifadeler son derece ilginç­tir. “Bunun üzerindeki şeker, dokularımız, gözlerimiz, beynimiz, karaciğerimiz, sinir sistemimiz için toksiktir. İnsülin bu toksik halde olan kan şekerini bir an önce vücuttan atabilmek için salgılanır. Sık ekmek yiyen bir kişinin sürekli hastalıklarla bo­ğuşmasının ana sebebi de budur. Un, aynı zamanda karaciğeri yağlandırarak bel çevresini genişletmektedir. Türklerin ekmek yeme alışkanlıkları göz önüne alındığında bunun ciddi bir teh­like olduğu anlaşılmaktadır. Türk toplumu hareket etmeyen bir toplum. Buna rağmen 1 kişi senede 200 kilo ekmek tüketiyor. Ekmek yemenim yanında şekerli içecekler, kola ve türevi içe­cekler tüketmeye devam ediyoruz. Eğer kilo vermek istiyorsak, tansiyonumuz yüksekse, kalp hastasıysak, şeker hastası veya kanser hastasıysak ekmekten uzak duracağız.”

Diyabet Hastaları Dikkat!

“Sebzeler de şekerdir. Bunu bilmek gerekir. Sebzenin yanında bulgur, buğday tüketmek gerekir. Kuru fasulye, nohut karbon­ hidrattır. En güzel karbonhidrat baklagillerdir. Bu nedenle, mer­cimek, nohut, kuru fasulye, bakla sebzelerle bol bol yenilebilir. Ama kuru fasulye yerken, pirincin üzerinde yememeye dikkat etmek gerekir. Bulgur pilavı kilo vermek isteyenler için, kara­ciğer yağlanmasından şikâyet edenler için az yemeleri gereken bir besindir. Türk insanı olarak çok tüketen ve az hareket eden bir yapımız var.”

Yaşlılıkta Şeker Kullanımı

“İnsan bedeninin yaşlanmaya başlamasıyla birlikte beden vü­cuttaki şekeri randımanlı bir şekilde kullanamıyor. Bunun so­nucunda hormonlarda sayısal değişiklikler ortaya çıkıyor ve menopoz, andropoz oluşumları başlıyor. Üreme duruyor. Şeker hastalıklarının ilerleyen yaşlarda ortaya çıkmasının ana nedeni hareketsizliktir. Son araştırmalar göstermiştir ki, 2 dilim tam buğday ekmeği de 2 kaşık toz şekerden daha fazla kan şekerini yükseltmektedir. Diyabet konusunda tedavi yapan doktorların hastalarına 6-7 dilim ekmek yemelerini önermelerini bu neden­le anlamakta zorlanıyorum.”

KAYNAK: AHMET & ELMAS MARANKİ (BEYAZ ÖLÜM KİTABI SYF. 87)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.