Maranki

LİMON (CITRUS LIMONUM)

01.03.2021 15:43
0
A+
A-

Ilıman iklime sahip bölgelerde yetişen limon ağacı, 6 metreye kadar yükselir. Mart ve ekim ayları arasında güzel kokulu çiçekler açar.

Özellikleri: Tabii bir C vitamini deposu olan limonda ayrıca A, B1, B2 bakımından da zengindir.

Önerilen hastalıklar: Soğuk algınlığı, nezle, öksürük ve gribal enfeksiyon durumlarında olumlu etkisi vardır. Kansızlığı önler, kanı durultur. Aniden yükselen tansiyonda, yarım limon suyunun üzeri su ile tamamlanarak içilirse, tansiyonu normal seviyesine indirir. Kuvvetli bir mikrop öldürücüdür. Mide, bağırsak ve idrar yollarındaki zararlı mikropları öldürür. Mide bulantısını geçirerek kusmayı keser. Böbrek ve mesane taşını döker. Bademcik rahatsızlıkları için 1 adet limon sıkılır, bir miktar suyla karıştırılarak gargara yapılır.

Kullanma şekli: C vitamini eksikliğinde ortaya çıkan iskorpit hastalığında, en iyi ilaç limondur. Karaciğer için çok faydalı bir sebzedir. Eşek arısının soktuğu yeri, limon suyu ve sirke karışımıyla ovmak rahatlatıcıdır. Çocukların diş yerleri limon suyu ile ovulduğunda dişleri çabuk çıkar. Limonun şifasının çoğu kabuğundadır. 1 bardak suya 1 limonu sıkıp sabah akşam içmek zayıflamaya ve tansiyon ile karaciğer yağlanmasına iyi gelir.

Limon yağı: Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyan limon yağı, balla tatlandırılmış suya ikişer damla damlatılarak kullanılır. Bu karışımdan günde 3 defa gargara yapılır. Hafızayı güçlendirir. Boğaz ağrısı ve mide yanması için faydalıdır. Cilt temizlemede kullanılıp, masaj yapılır. Vücuttaki istenmeyen yağları temizler, sivilceleri giderir.

Yan etkileri: Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

Kaynak: Ahmet & Elmas MARANKİ (Şifalı Bitkiler Kitabı Syf. 338)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.