Maranki

Mandalina tüketimi için 8 neden

C vitamini açısından zengin olan mandalinayı kışın ara öğünlerde acıktığınızda tüketmeniz, hem kilo almanızı engelliyor hem de sizi hastalıklardan koruyor.

C vitamini açısından zengin olan mandalinayı kışın ara öğünlerde acıktığınızda tüketmeniz, hem kilo almanızı engelliyor hem de sizi hastalıklardan koruyor.

Mandalinanın içinde bulunan A ve B vitaminleri dışında kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, brom ve fosfor mineralleri, kanı temizleyerek daha sağlıklı bir kalp sağlığı sunuyor.

Mandalina, kabuğunda bulunan P vitamini sayesinde keklere ve tatlılara lezzet ve hoş koku verirken aynı zamanda kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye de yardımcı oluyor.

Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu olan mandalina, ömür boyu sağlık sunuyor. Ayrıca mandalina damar sertliği ve felçte de faydalı. Bu nedenle damar sertliği olan kişiler ve orta yaş grubunun bu meyveyi bol bol yemesi gerekiyor.

Sinirleri yatıştıran mandalina aynı zamanda gribe karşı da koruyucu bir kalkan görevi görüyor.

Akşam yemeğinden sonra yenecek 1 mandalina, daha rahat ve deliksiz bir uyku çekmenizi sağlıyor.

Mandalina kanı temizlediği gibi soğuk algınlığına da iyi geliyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiren bu meyveyi aynı zamanda reçel yapımında da kullanabilirsiniz. Ayrıca kabuklarından elde edeceğiniz esans sayesinde evinizi hoş kokularla renklendirebilirsiniz.

KAYNAK: https://www.internethaber.com/mandalina-yemek-icin-8-neden-foto-galerisi-1200160.htm?page=7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.