Maranki

BİLİMİN ENERJİ ALANINA BAKIŞI

16.02.2021 17:52
0
A+
A-

Enerji alanının tarihine baktığımızda, insan hayatında enerji olayından ilk bahsedenlerin (M.Ö.500) Pisagor ve arkadaşları olduğunu görürüz. İnsan organizmasındaki enerjinin bedende iyileştirici etkisi olduğuna ilk onlar dikkati çekmişlerdir. 

XII. yüzyılda ise Boirac ve Liebeault adlı araştırmacılar, yine başka insanlarla uzaktan iletişim kurmayı sağlayan bir enerjinin varlığını keşfetmişlerdir. 

Batıda enerji hakkındaki ilmi araştırmacılar daha da ileri gitmiş, enerjinin alanını incelemiş, zaman geçtikçe ruhsal hastalıklar başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinin yapıldığını göstermişlerdir. Böylece insan vücudunda enerji alanının tesiri kanıtlanmıştır. 

1911 yılında Dr. William Kilner, incelediği hastalarının vücutlarını çevreleyen bir ışık buğusu görmüş, bunun yoğunluğunun kişilerin cinsiyetine, zeka yapısına ve insan sağlığına göre değişiklik gösterdiğini ispat etmiştir. 

Bazı hastalıkların enerji alanı üzerine etkisinden dolayı enerji alanının genel görünümüne, rengine, dokusuna ve hacmine göre teşhis sistemi geliştirilmiş; sara, tümör ve histeri gibi psikolojik hastalıklar da böylelikle teşhis etmiştir.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.