Maranki

Geleceğin Süper Gıdası! Bu haberi okumadan geçmeyin!

Sanayinin gelişmesi ve çevre kirliliğinin hızla arttığı günümüzde, gıdalarında vitamin ve mineral değerleri aynı hızla düşüyor… gerekli vitamin ve minerali gıdalardan alamayan bedenimiz bir süre sonra hastalıklara açık bir hale geliyor, akabinde gelen halsizlik ve hormon bozuklukları ise stres ile birleştiğinde içinden çıkılmaz ve kalitesiz bir yaşama sürüklüyor bizleri… Bu ihtiyaçlarımızı hızlı ve etkili bir şekilde karşılayabilecek ürünlere ise “Süper Gıda”, “Superfood” deniyor. Günümüzün Süper Gıdası ise Sprulina&Chlorella

SPİRULİNA

Doğadaki en zengin komple yük sek biyolojik değerde proteine sahiptir. Kendisine en yakın soya fasulyesinden yaklaşık iki kat daha fazladır. Doğadaki en zengin B12 vitaminine sahip besindir. En yakın takipçisi olan dana ciğerine göre 2-6 kat daha fazladır. B12 kısaca yüksek enerji anlamına gelmektedir. Doğadaki en zengin organik demir oranına sahiptir. Ispanaktan 58 kat, dana ciğerinden 28 kat daha fazladır.

Doğadaki en zengin antioksidan kaynağıdır. Başlıca sahip olduğu antioksidanlar; vitaminler B1, B5 ve B6, mineraller, çinko, magnezyum ve bakır, aminoasitler methionine ve superantioxidant beta-carotene, vitamin E ve selenyum.
Doğadaki en zengin E vitamini içeren besindir. Kendisine en yakın buğday filizinden üç kat daha fazladır. Sentetik E vitaminine göre, biyolojik aktivitesi yüzde 49 daha fazladır. Doğadaki en zengin Gamma Linolenic Asit (GLA) içeren besindir. En yakın çuha çiçeği yağından üç kat daha yüksektir. Doğadaki en zengin klorofile sahiptir. Alfa Alfa ve buğday bitkisinden 5-30 kat daha fazladır.
 

Besin değeri: Spirulina bilinen protein kaynakları içinde en yüksek protein oranına sahiptir. Diğer protein kaynakları ile karşılaştırıldığında çok daha yüksek oranda protein içerdiği aşağıdaki tablodan rahatlıkla görülebilir. Spirulina aynı zamanda doğal bir vitamin deposudur. Beslenmede, sentetik vitaminlerinin zararlarının tartışıldığı günümüzde, doğal, sağlıklı ürünlerin en güvenilir vitamin kaynakları olduğunun bilincine varılmaktadır. Spirulina bu anlamda, ihtiva ettiği vitaminlerle günlük vitamin ihtiyacımızın önemli bölümünü karşılamaktadır. Vitamin İçerik (mg/kg) B-Karoten (Provitamin A) 170 Siyanokobalamin (B12) 1,6 d-Ca-pantotenat 11 Folik Asit 0,5 İnositol 350 Niasin (B3) 118 Piridoksin (B6) 3 Tiamin (B1) 55 Tokoferol (E) 190.

Etkileri nelerdir?
Spirulina tokluk hissi verir, bu sebeple kilo kontrolünde kullanılabilir ve sahip olduğu hücre duvarı yapısından dolayı sindirimi kolaydır. Proteinler, vitaminler ve mineraller bakımından zengin; vücudun bağışıklık sistemini destekleyen ve birçok hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılabilen doğal bir besindir. Kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik eder. Bu özelliğiyle kansızlık sorunu olanlarda etkili olur. Toplam yağ miktarı içinde yüzde 12 gibi yüksek oranda bulunan alfalinoleik asit, vücudun savunma mekanizması üzerinde etkilidir. Virüslerin hücre içine nüfuz etmelerine engel olur. Hastalıklara karşı direnç kazandırır. Alfalinoleik asit aynı zamanda prostoglandin E1’in vücutta kolesterol sentezlemek, kan basıncını ayarlamak, hücre yenilenmesini sağlamak ve dinamizm kazandırmak gibi görevleri vardır. Bu sebeple spirulina kolesterolü dengeler, tansiyonu düzenler ve hücre yenileyicidir. Spirulinanin mukoprotein içermesi, kolay sindirilmesini sağlamaktadır. Bu özelliğinden dolayı gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıklarında destekleyici olarak kullanılabilir. Cilt yanıklarında tedavi edici etkiye sahiptir. Cilt üzerinde hücre yenileyici ve yumuşatıcı etkisi vardır. Spirulina, radyasyonun vücuttan atılmasında etken bir rol oynar.

 

Kaynak: Şifalı Bitkiler Kitabı (Ahmet&Elmas MARANKİ)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.