Maranki

ROMATİZMA VE EKLEM PROBLEMLERİ İLGİLİ PRATİK KÜRLER

Eklem romatizması, eklem yerlerinde ağrı, şişme ve hareket zorluğu şeklinde belirtisi olur. Kas romatizması ise, genellikle şiddetli soğuk algınlığının sebep olduğu ve adale ağrısı, hareket zorluğu şeklinde belirtisi görülür. Papatya, melisa, karanfil, anason ve lavantanın özellikle ağrı kesici yönü çok kuvvetlidir. Zencefil, biberiye, kekik, karanfil ve mercanköşk baharatlarının yemeklerde bolca tüketilmesi yararlıdır. Aloevera ve meyan kökü hapları da romatizma ve eklem problemlerine karşı yararlıdır. Omega-3 yağının iltihabı ve ağrılı durumlara karşı olumlu bir etkisi vardır. 
Pratik bitkisel formüller;
☑ Çörtük otu, ada çayı ve kekik ayrı ayrı olmak üzere, 1 çay bardağı sıcak suya, 1 çay kaşığı konulur. 10 dakika demlenip, süzülür ve ada çayı aç, diğerleri tok karna sabah, öğle, akşam içilir. Bu terkibe ara vermeden en az 6 ay devam edilirse eklem romatizmasına şifa olur.
☑ Kereviz tohumu, elma kabuğu, ayrık otu, menekşe, söğüt yaprağı ve meyan kökü gibi bitkilerden biri veya birkaçı birlikte kaynatılıp, günde 3 bardak suyu içilirse bu hastalığa iyi gelir.
☑ Zencefil, havlıcan ve Şam fıstığı bala katılarak macun yapılır. Sabah akşam birer tatlı kaşığı yutulur.
☑ Siyatik, lumbago ve kollarda bacaklarda meydana gelen sinir iltihaplanmalarında, ağrılı bölgelere sürülerek kullanılır. Bitkinin yakıcı tüylerinin deriyi tahriş etmesiyle uzun süreli rahatlatıcı bir sıcaklık meydana gelir ve ağrılar diner. Başlangıçta rahatsız edici olan deri yanması bir süre sonra azalır ve daha sonra sona erer.
☑ 1 bardak kaynar suya, 10 gram ince kıyılmış hindiba kökü konulur. 10 dakika bekletilip, günde 1-2 bardak içilir.
☑ 20 baş sarımsak iyice ezilir, bir miktar iyice ezilir. Bir miktar suyla kuvvetli çıkıncaya kadar kaynatılıp, süzülür. Elde edilen suya, 30 gram toz karabiber, 30 gram saf zeytinyağı konulur. Hafif ateşte tutulur. İçine 15 gram günlük, 10 gram kâfur toz halinde konulur. 2 dakika kaynatılır. Hastalıklı bölgeye masaj yapılır.
☑ 10 gram sarımsak ezilir, üzerine 10 gram ılık su konulur. 24 saat bekletilip, tülbentle süzülür. Günde 3 defa 15-30 damla içilir.

Kaynak: Prof. Dr. Ahmet&Elmas Maranki (Şifalı Bitkiler kitabı Syf. 422-423)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.