Maranki

İNCIR (FICUS CARICA)

Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde yetişir. Taze ve kuru olarak yenilebilir Bütün meyvelerden daha çok besleyicidir. Kolayca kana geçen ve yüzde 60 oranında şeker ve fazla miktarda protein ihtiva eder.
Özellikleri:
İçeriğinde kükürt, bakır, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi madeni maddelerle, A, B1, B2, C vitaminleri bulunur. İncir sıcak bir meyvedir. En iyisi kabuğu olgun ve çok beyaz olanıdır.
Önerilen hastalıklar:
Boğaz kurumasına, göğüs sertliğine ve akciğer bölmelerine faydalıdır. Bedenen ve zihnen çalışanlara güç ve kuvvet verip, her türlü yorgunlukları giderir. Kurusu vücudu besler ve bademle birlikte sinirlere iyi gelir. En güzel damar açıcı meyve incirdir. Kanser oluşumunu önleyici birtakım maddeler ihtiva ekmektedir. Kuvvetli bir kan yapıcıdır. Tansiyonu dengeler, incir enerji veren bir meyvedir, cinsel gücü artırır.
Kullanma şekli:
İncir, süt, ceviz ve bademle yenmeye devam edilirse kabızlığı önler, anne sütünü artırır. Ebi’d Derda’dan naklen şöyle anlatılır: “Peygamber Efendimize bir tabak incir hediye edildi. Bunun üzerine Peygamberimiz ‘Bir meyvenin cennetten indiğini söyleseydim inciri söylerdim çünkü cennet meyvesi çekirdeksizdir. İncirden yiyiniz, zira incir basuru keser ve nigris hastalığına fayda verir.’”
Yan etkileri:
Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur. Ancak şeker hastaları inciri çok fazla tüketmemelidir. Ayrıca incir ağacı altında oturulmamalıdır.
Kaynak: Ahmet&Elmas MARANKİ  (Şifalı Bitkiler Kitabı Syf. 333-334-335)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.