Maranki

Bıttım sabunu nedir, özellikleri nelerdir? Bıttım sabunu faydaları…

25.02.2021 18:25
0
A+
A-

Cildimiz vücudumuzu dış etkenlere karşı koruyan ve kozmetik anlamda görüntümüzü oluşturan en önemli öğelerden birisidir. Yabani fıstık ve Menengiç ağacı yağıyla üretilen Bıttım sabununun da cildimize oldukça fazla yararı bulunan ürünlerin başında geliyor. Bu sabuna ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler Bıttım sabunu faydaları ile Bıttım sabunu nedir, özellikleri nelerdir? şeklinde sorularla araştırmalarına devam ediyor. İşte tüm detaylar…

oğada bulunan pek çok yararlı madde ile pek çok sabun çeşidi üretilmektedir. Bu sabunların arasında cildimize en fazla yararı bulunanlar arasında bıttım sabunu da yer almaktadır. Bu sabunu almak ve kullanmak isteyenler Bıttım sabunu nedir, özellikleri nelerdir? şeklinde araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki, Bıttım sabunu nedir, özellikleri nelerdir? İşte faydaları…

BITTIM SABUNU NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Doğal malzemelerden üretildiğinden dolayı doğal ürün olarak kabul edilen ve herhangi bir zararlı etkisi bulunmayan, cilt hastalıkları üzerinde olumlu etkisi olan en önemli sabunlardan birisi de bıttım sabunudur. Bu sabun çeşidi Siirt ilimizde yer alan menengiç ile bıttım ağaçlarının yapraklarının yağlarından elde edilen doğal maddeyle üretilmektedir. Güzel kokusuyla dikkat çeken sabun, hemen her cilt türü için uygundur. Aktar, şifalı ürünler satan tüm mağazalarda bulunmaktadır.

BITTIM SABUNU FAYDALARI NELERDİR?

Saçlarını sabunla yıkamaya alışan kişiler için kuruluk yaşama sorunu bıttım sabunuyla sona eriyor. Bıttım sabunuyla kuruluk derdi olmadan saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Mantar, egzama gibi cilt rahatsızlıklarına şifalıdır

Saç beyazlamasını geciktirir, arındırıcı özelliği vardır.

Sivilce, akne gibi cilt sorunlarında tedavi edicidir.

Saç ve derideki mikropları antiseptik içeriğiyle kırar

Saç uzamasında yardımcıdır, saçlarda meydana gelen elektriklenme ve dökülmeleri sona erdirir.

Genel vücut temizliğinde tavsiye edilir.

Peeling yapmışçasına cildi pürüzsüz bir hale sokar

Ciltte oluşan güneş ve pek çok nedenli lekelerin geçmesine yardımcı olur.

Cilde parlaklık ve can verir

Farklı nedenlerle oluşan, kaşıntı ve beraberindeki kızarıklıkları dindirir

Varis oluşan bacak bölgesinde iyileşmeye yardımcıdır.

Sedef hastalığı için de oldukça yararlıdır.

BITTIM SABUNU KULLANILIŞI

Vücut için pek çok faydaya sahip olan Bıttım sabunundan tam anlamıyla fayda görmek için sade ve sadece kullanılmalı başka ek bir kimyasal eklenmemelidir. Banyoda saçlarınızı tamamen ıslatın ve bıttım sabunuyla köpürmesini sağlayın ve köpürmesinin ardından bol suyla saçlarınızı durulayınız. Bıttım sabunuyla yıkamadan 1 gün sonra doğal özelliğe sahip herhangi başka bir şampuan ile saçlarınızı yıkayınız.

Bıttım sabununu duş esnasında cildiniz için de kullanabilirsiniz. Saçlarda olduğu gibi köpürterek vücudunuzu lif vasıtasıyla yıkayıp durulayabilirsiniz. Haftalık düzende 2 kez gece uyumadan evvel yüzünüzü bıttım sabunuyla yıkayabilir ve yararlarından istifade edebilirsiniz.

KAYNAK: https://www.sabah.com.tr/saglik/2020/10/07/bittim-sabunu-nedir-ozellikleri-nelerdir-bittim-sabunu-faydalari

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.