Maranki

2023 hedefinde tarımın önemi-1

05.04.2021 12:10
0
A+
A-

Elon Musk 40.000 starling uydusu ile dünyayı kontrol etmeye hazırlanıyor! 100 binlerce dönüm toprak arazisi ve dünyanın en büyük dokuz dağ’ını satın alması yanında gıda ile ilgili projelere el atması ve dünyada üretilen pek çok Emülgatörün akıl hocası ve üreticisidir!

Türkiye Cumhuriyeti’nin yöneticileri bile kendisinden davet edip bilgi alırken, Dünyanın siber teknolojileri ile çalışmak için çok ciddi adımlar atılma zamanıdır..?

Elon Musk’ın bu hamlesi her ne kadar uzay teknolojilerini ve siber teknolojileri çağrıştırsa da tarımdan vazgeçilmeyeceğinin işaretini de vermektedir!?!

Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri yukardaki bilgiler ışığında bir kere daha düşünüp illa sanayi ülkesi olacağız diyerek tarım alanlarımızı, mümbit verimli ovalarımızı,

Bursa, Konya ve Kayseri Şehirlerinin ovalarında olduğu gibi binalar dikerek heba edip yok etmeleri çıkarılacak yasalarla kesinlikle önlenmelidir!!? Yabancıların emir komutasında ülke insanımızı zehirleyen çocuklarımızın geleceğini karartıp, astım alerji tip 1/2 diyabet hastalığına sebep olup; bağışıklığımızı yok eden yeraltının yedi kat sularını çekip flora ve faunamızı bozan bu ebter tohum üretimi çalışmalara yeniden düzenlemeler yapılmalıdır!!?

Bizler hala mümbit arazilerimize katma değeri düşük buğday.. Vs gibi ürünler yerine aromatik tıbbi bitkilerin alım garantili ekimi yaptırılmalıdır!! Yurtdışından milyarlarca dolarla getirilen ne idüğü belirsiz! Ekim yapılan alanlar atılan gübrelerin oranları dahi belli olmadan bizi zehirleyen aromatik ithal bitki ve meyve kuruları ve yağları yanında bilhassa Suriye, Irak gibi Orta Doğu ve kuzey Afrika ülkeleri, Afganistan gibi savaş bölgelerinde ekilip radyoaktif yüklü tıbbi aromatik yağların Ülkemize getirilmesinin önlemi alınarak Türkiye’de üretimi ve ekimi sağlanmalıdır!

Başkanlık sistemi sonrası bilhassa Tarım Bakanlığında benim de Özal döneminde beraber çalıştığımız Ekrem abimizin oğlu sayın Pakdemirli bakanın bilhassa tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili gayretli çalışmalarını desteklerken bilgi birikimimizle her zaman hizmete hazır olduğumuzu da arz ediyoruz!!!

Birileri konuşur! Birileri hem konuşur, hem yazar, hem üretir! Hem de ihracat yaparak ülkesine döviz kazandırır!!?

Kurumumuz 2021 yılında salgın şartlarına rağmen Almanya Frankfurt Ahmet Maranki gmbh şirketler grubumuza Türkiye’de 2 milyon çiftçimizin yaklaşık 15 büyük işletmede, 1500 kişinin istihdamıyla! 750 adet yüksek katma değerli inovatif besin destek ürünleri ve gıda ürünlerini üreterek destek olmuş ve Avrupa’ya ihracatıyla da ülkemize döviz kazandırmayı başarmıştır!!?

Tarım alanında daha ileri bir teknolojiye geçerek dünya ile entegre olma noktasında uluslararası sertifikalandırma kurumları ile işbirliği yapılarak uluslararası Sertifikalı 120 tane gıda ürünümüzü başta tahıl grupları, sebze grupları, meyve grupları ve bunların yine inovatif olarak katma değeri arttırılarak yapılmış formlarıyla ürünlerimizi sertifikalandırmışdır!

Türkiye’de bio yaşam grubu ile işbirliği yaparak Türkiye’nin her bölgesinde kalkınmaya yönelik ve o bölgenin en iyi ürünlerini sözleşmeli çiftçilerimizle alım garantili olarak ürün üretilip, yüksek teknoloji ile insanlarımızın hizmetine sunmuş ve Avrupa’ya Cumhuriyet tarihinde ilk defa yüksek katma değerli Avrupa’da ve Amerika’da bile muadilleri olmayan ekstrat besin destek ürünleri ilk defa olarak kuruluşumuz tarafından hem tarım bakanlığımızın hem de Avrupa’daki şirketlerimizin açılmasından ihracat fonlarındaki destekleri ile gümrük ve ticaret bakanlığımızın destekleri ile ilk defa ihracatı yapılmıştır!!?

Türkiye’de Anadolu insanının topraklarında tutulması, Türkiye’de mümbit arazilerinin işlenmesi ancak öncelikle aile ziraatı yani köydeki dedenin, torununun, gelinin yerinde istihdam edilerek üretime katkı yapması ile başarılabilir!

İkinci olarak da Türkiye’nin bütün bölgelerinde bölgesel ürünü özellikleri ve verimlilik tabii ki doğallık da göz önüne alınarak sözleşmeli çiftçilere alım garantili üretim yaptırılmasıyla Anadolu’nun makus talihini değiştirilecek ve Anadolu insanımızın gelir düzeyi artırılarak bölgesinde istihdamı sağlanacak büyük şehirlere göç böylelikle önlenebilecektir!!?

Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkilileri bizi 2023 yılına taşıyacak tarım politikaları için; üniversitede A4 kağıdı vererek diploma dağıtan üniversitelerimizle değil; yaşayanlarla, bu işin duayenleri ile kısaca sahadaki insanlarla birlikte bir konsensüs sağlanıp mevcut bilim ve araştırma kurumları desteklenip Türkiye’nin önünü açacak projelere yol verilmeli ve desteklenmelidir!!? Tarım Bakanlığımızın başkanlık sistemi sonrası bürokrasinin ve yerleşik düzenin oyunlarından kurtulması ve ortaya konulan uygulanabilir ve sürdürülebilir projeleri ile başarısı giderek artmıştır!

Bu başarının katlanarak çoğalıp, Türkiyemizin kendi kendine yeten hem bir tarım ülkesi hem de inovatif olarak yüksek katma değerli ürün üreterek dünyaya gıda satan bir sanayi ülkesi konumuna gelmesi 2023 hedeflerine giden yolu kısaltacak ve gelecek için büyük umutlar vaad edecektir! Vesselam.

WhatsApp ihbar hattı: 0530 200 00 96

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.