Maranki

Hain ve gafiller içimizde mi!!?

05.04.2021 12:17
0
A+
A-

HAİN’lerin hükmü?

Enfâl Suresi, 27. ayet: “Ey iman edenler, Allah’a ve Resulü’ne ihanet etmeyin, bile bile emanetlerinize de ihanet etmeyin!”

Mü’min Suresi, 19. ayet: “(Allah,) Gözlerin hainliklerini ve göğüslerinde sakladıklarını bilir” gibi pek çok ilahi hüküm hainleri şiddetle uyarmıştır!!? Hain; bilerek hıyanet eden, gördüğü iyiliğe kötü karşılık veren, kötülük yapmaktan, zarar vermekten Çekinmeden hoşlanan, merhametsiz kimse demektir. Bu da “emanete ihanet eden” manasında münafıklık alâmetidir! Hain ile gâfil netice itibariyle birdir. Mesela, Hz. Âişe annemize iftirayı atan ile bunu araştırmadan gaflet içinde inanan gafillerin hükmü aynıdır!!?

Hain, insanlık için zararlı bir şey mesela gıda, ilaç, aşı, bir metot, bir cihaz.. Vs ürettiğinde bunu araştırmadan kabul edip milletin hastalanmasına, maddi manevi kayıplarına.. Vs “sebep olan işleyen gibidir” düsturunca ayni hainler zümresinden kabul edilir!!?

GAFİLLER’İN HÜKMÜ!

A’râf suresinin 179 nolu ayeti:

“Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.”

Gâfil; olandan bitenden habersiz olan, olanın bitenin farkına varamayan, dikkatsiz, yaptığı işin önemini kavrayamayan, ihtiyatsız, hazırlıksız kişi demektir!

Efendimiz sav’ın duasıyla: “Ya Rabbi! İçimizdeki gafiller sebebiyle de bizleri helak eyleme..!” âmin, diyoruz!

“Ey iman edenler! Allah’a ve Resul’e hainlik etmeyiniz ki, bile bile kendi emanetlerinize hainlik etmiş olursunuz.” Enfâl 27

Elmalılı Hamdi Yazır, bu ayetin tefsirinde: demiştir ki: “Bir kere Allah ve Resulü’ne hıyanet etmeye başladınız mı artık kendi aranızda da mala, cana, ırza ve namusa hıyanet etmeye başlarsınız! Hakka, hukuka, vatana ve milli görevlere de hainlik etmeye başlarsınız. Ve o halde siz bilirsiniz. Bile bile hıyanet edenlerden olursunuz! Bundan dolayı da birbirinize olan güveniniz yok olur. Kimsenin kimseye güvenmediği bir toplum olursunuz. Siz kendinizden emin olamazsanız diğerleri sizden hiç emin olamazlar. O vakit emniyet ve güven büsbütün ortadan kalkar. Başınıza işte o sözü edilen büyük fitneler kopar. Bunun için Allah’a, Resulü’ne hıyanet edip de kendi kendinize hıyanet edenlerden olmayın hainlik ve yalan mü’minde huy haline gelmez!”

“İki özellik vardır ki, mü’minde huy haline gelmez, bunlar hıyanet ve yalandır!” Ahmed b. Hanbel, Müsned.

Ancak mü’min günümüzde Allah’ın açık âyetlerine rağmen gaflet içinde hıyanet sergilemektedir!!? Bunlar dalalet içindeki, taklidi iman yaşayan hainlerdir!!?

“Biliniz ki, mallarınız ve evlatlarınız sizleri Allah’a anmaktan onun yolunda gitmekten sakın ha sakın alıkoymasın ziyana ve hüsrana uğrayanlardan olursunuz…!” Ankebut Suresi.

SİYASİ İSLÂM VE MÜSLÜMAN!

Müslüman kişi, lehinde ve aleyhinde olanı bilen; lehinde olana dikkat eden, aleyhine olandan sakınan kimsedir! Günümüzde de milletin aleyhine! Televizyonlarda sanal medyada ortaya atılan birtakım sansasyonel! spekülatif! aslı var mı; yok mu? bilinmeyen hadiselere Müslümanların bakış açısı, fikir ederek, akıl ederek, düşünerek, Kur’an, sünnet, ulemanın ittifak-ı icma, kıyas gibi İslâmi hükümler dairesinde hadiseyi değerlendirmelidir!!?

Ona göre vuku bulan hadiseyi ya kabullenmeli veya reddetmeli her ikisini de diliyle! eliyle! canıyla! malıyla! sonucu ne olursa olsun savunmalıdır! Hakiki Müslüman budur!!?

Bugün siyasi İslâm penceresinden bakıldığında Kur’an ve Sünnetullaha, “Allah’ın haram kıldığı!, kerih gördüğü! kısaca yasakladığı bütün hükümlerin uygulandığını hatta Allah’ı, Resulullah’ın hükümlerine savunanların cezalandırıldığını müşahede ediyoruz!!?”

HAİNLİĞİ KESİN OLANLAR TESPİTLİDİR!

Bu haksızlık karşısında susan hainlerin yanında yer alıp en azından susan dilsiz şeytanlar ve gafiller TÜRKİYEMİZİ işgal etmiş durumdadırlar!!? Türkiye’deki siyasi partilerin bu hain ve gafillerden temizlenerek, Türkiye’mizin kurtuluş reçetesini gerçekleştirmelidir!

Türkiye’de bunu yapacak Oğuz neslinin milli ve yerli liyakâtli ehliyetli kadroları mevcuttur!!?

Corona salgınında maske, mesafe, temizlik ve neticede aşıya mahkumiyet dışında bu milletin bağışıklığını düşüren gıdaları deşifre etmeyen ve Bağışıklığı güçlendiren gıdaları anlatmayan hain ve gofret içindedirler!!?

Denenmişlerle! hainlerle! ve gafillerle yola devam etmek bu ülkeye yapılabilecek en büyük ihanettir!!?

Türkiye’nin 2023 hedeflerinde gerçek Kur’an ve Sünnetullah hükümleri çerçevesinde, titreyip özümüze dönerek, bugünkü, ülkemizde yaşanan kaos ortamından kurtuluşun tek bir yegâne yolu “Siyasi İslâm”a kurban edilen Müslümanlığın gerçek mânâda yaşanmasındadır!”!!?

Rabbim başta yöneticilerimize, karar vericilerimize, muttaki Müslümanlara hakiki dini Mübîn-i İslâmiyeyi yaşamayı! hayatımıza şiar edinmeyi nasip eylesin âmin!!? Vesselam.

WhatsApp İhbar Hattı

530 200 00 96

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.